Ontdek Waterlandpleinbuurt

  • Noordermare
  • Uitzicht
  • Plein
  • Toren

Wonen

Woningaanbod

De komende jaren worden er veel ééngezinswoningen met tuin in de Waterlandpleinbuurt gebouwd. Wil je op de hoogte worden gehouden van het aanbod?

Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief:

Email:

In totaal komen er ongeveer 1.250 nieuwe woningen in de Waterlandpleinbuurt.

De beschikbare koopwoningen en winkelruimtes in de Waterlandpleinbuurt worden via de websites van de woningcorporaties aangeboden:

 

Breehorn - Volendammerweg

Aan de Volendammerweg gaat Stadgenoot acht eengezinswoningen bouwen. Het worden sociale huurwoningen voor grote gezinnen, met vier slaapkamers en een tuin. De woningen worden gebouwd in de stijl van de nabijgelegen woningen van de Binnentuinen van Noord. De woningen zijn bestemd voor de herhuisvesting van grote gezinnen onder de stadvernieuwingsurgenten van project Slootdorpstraat. De woningen zijn inmiddels allemaal toegewezen. Eind 2017 zijn de woningen klaar (voorlopige planning).

www.stadgenoot.nl/volendammerweg

 

Breehorn - Slootdorpstraat

De drie woongebouwen aan de Slootdorpstraat, Breehornstraat en Markengouw worden gesloopt (sloopbesluit stadsdeelraad en corporaties januari 2010). Hiervoor in de plaats komt nieuwbouw. Dat betekent dat de bewoners stadsvernieuwingsurgent worden en moeten verhuizen. Momenteel is Stadgenoot bezig met het maken van de plannen voor de nieuwbouw.

www.stadgenoot.nl/slootdorpstraat

 

Opgeleverde nieuwbouwprojecten in de buurt

 

Waterlandplein

Het winkelcentrum Waterlandplein was eind 2013 klaar. Boven het winkelcentrum staan zes nieuwe woontorens met ruim 300 nieuwe koop- en huurappartementen. Deze woningen vormen een geheel met de 200 eerder gerenoveerde huurwoningen. Vanuit de woontorens heb je een prachtig uitzicht over Amsterdam en het groene Waterland. De lager gelegen woningen kijken uit op een levendig plein en winkelcentrum. Ymere heeft samen met AM het Waterlandplein gebouwd en verhuurt hier sociale huur- en vrije sectorhuurwoningen.

 

 

Noordertoren hr bijgesneden

 

  

De Binnentuinen van Noord

Stadgenoot heeft in Amsterdam-Noord 42 eigentijdse woningen gebouwd: De Binnentuinen van Noord. Het project is gebouwd in het gebied op de hoek van de Volendammerweg en Markengouw. De Binnentuinen van Noord zijn eengezinswoningen van ongeveer 108 m² met een eigen tuin. Deze woningen liggen rondom een gemeenschappelijke groene tuin.

 
VogelvluchtF44


Noordermare en Noa

Met Noordermare werd de eerste vernieuwing van de Waterlandpleinbuurt zichtbaar. Een mooie stadsbuurt met water, grachten en een grote diversiteit aan woningen. Van startersappartementen tot ruime eengezinswoningen. Met koopwoningen en sociale huur van Ymere.

In de buurt zijn ook kleinere projecten gerealiseerd zoals het project Noa aan de Duinluststraat waar 18 eengezinswoningen die zijn gebouwd en verkocht.

 

IMG_4062-web