Ontdek Waterlandpleinbuurt

  • Uitzicht
  • Noordermare
  • Toren
  • Plein

Waterlandpleinbuurt

De Waterlandpleinbuurt ligt in Amsterdam-Noord en wordt omgrensd door de A10, de Zuiderzeeweg, de Schellingwouderbreek en het Baanakkerspark. Stadsdeel Noord, Woningstichting Rochdale, Stadgenoot en Ymere werken de komende jaren samen om de Waterlandpleinbuurt van een jaren zestig wijk te veranderen in een mooie wijk met een divers woningaanbod te veranderen waar het prettig wonen, werken en leven is.

Waarom vernieuwing?

Door de vernieuwing krijgt de Waterlandpleinbuurt meer allure. Wonen in het groen en aan het water. Wonen in de directe omgeving van een vernieuwd winkelcentrum met winkels, horeca, terrasjes en voorzieningen. Een wijk niet alleen om te wonen, maar ook om te ontspannen of te werken. Een wijk waar het voor iedereen prettig wonen is. Met een woningaanbod dat ruimte biedt aan bestaande en nieuwe bewoners. Een wijk met volop kansen voor alle bewoners, een wijk met een nieuwe en eigen identiteit.

 

Wat verandert er?

De Waterlandpleinbuurt ziet er nog precies hetzelfde uit als in het begin van de zestiger jaren. Er is veel groen, de gebouwen zijn niet zichtbaar vervallen en er is geen leegstand. Maar sinds de bouw van de Waterlandpleinbuurt is er niet meer geïnvesteerd in de wijk. De wijk is vrijwel onveranderd gebleven terwijl de bewoners zijn veranderd. De bewoners van het eerste uur zijn ouder geworden en hun kinderen vertrekken uit de buurt. Nieuwe bewoners zijn hier komen wonen. De Waterlandpleinbuurt is een multiculturele samenleving geworden.

Samen met deze veranderingen, veranderen ook de eisen aan een woning en de omgeving. Er is behoefte aan meer comfort, privacy, ruime (koop)woningen en een tuintje achter het huis. De wijk is zich in rap tempo aan het aanpassen aan de eisen die (nieuwe) bewoners stellen en betaalbare woningen met tuin en ruime appartementen met balkon worden gerealiseerd. 

Logo's

Onze logo's zijn beschikbaar voor iedereen die er gebruik van wil maken, rechtenvrij.

Logo-WLPB-oranjerood-zonder-slogan 

Klik voor een grotere versie

Logo-WLPB-oranjerood-met-slogan 

Klik voor een grotere versie