Ontdek Waterlandpleinbuurt

  • Noordermare
  • Plein
  • Toren
  • Uitzicht

Scholen en kinderdagverblijven

Ook aan de kleinere bewoners van de Waterlandpleinbuurt is gedacht. Met verschillende basisscholen en kinderdagverblijven is er de mogelijkheid om de kinderen kennis te laten maken met andere kinderen in de buurt en natuurlijk te genieten van uitstekend onderwijs. Verschillende religies en methoden van onderwijs zijn vertegenwoordigd en een keuze maken uit de mogelijkheden zal dan ook niet meevallen. Door de verschillende mogelijkheden in naschoolse opvang en kinderopvang zijn de mogelijkheden groot voor iedere leefsituatie met passende opvang.

 

De IJdoornschool
De IJdoornschool werkt met moderne methodes voor alle vakgebieden met de Nederlandse taal als belangrijkste vakgebied. Kinderen leren in het Nederlands te denken, te spreken, te lezen en te schrijven. Daarnaast staat communicatie centraal en wordt er rekening gehouden met individuele verschillen waardoor ieder kind op zijn of haar niveau en tempo kan leren.

De IJdoornschool


De Vijf Sterren

De Vijf Sterren richt zich op het verzorgen van goed onderwijs waarbij iedereen welkom is, ongeacht afkomst of godsdienst, maar hier houdt het niet op. De school richt zich ook op ouders en buurtbewoners en is een echte buurtschool. Voor de ouders en buurtbewoners is er een huiskamer en ook cursussen op het gebied van taal en computers worden aangeboden. 

http://basisschooldevijfsterren.nl/

Tekening Amstelmeerschool


Mgr. Bekkersschool

Mgr. Bekkersschool is een brede school waar kinderen met plezier naartoe gaan. Een school waar kinderen vanaf 2,5 jaar al welkom zijn en waar ook na schooltijd samen gesport, gespeeld en geleerd wordt. Ieder kind kan zijn talent bij ons ontdekken en vergroten. Dit alles in een prachtig nieuw schoolgebouw in Amsterdam Noord.

https://www.askoscholen.nl/scholen/bekkersschool/Paginas/default.aspx

bekkerschool

 

 

 


Kindercentrum De Morgenstond

Sinds de opening in maart 2010 biedt kindercentrum De Morgenstond gepaste en kwalitatief hoogwaardige dag- en buitenschoolse opvang voor kinderen van 0-13 jaar. De kinderen worden niet alleen opgevangen, een uitgebreid programma speciaal voor de kinderen is een speelse manier om ze vaardigheden bij te leren.

http://www.keckinder-garten.nl/

Kindercentrum De Morgenstond


Islamitische Basisschool As-Siddieq

De As-Siddieqschool is een plek waar kinderen graag vertoeven en waar naast de cognitieve, sociaal-emotionele en geestelijke ontwikkeling van het kind, ook de beleving van het islamitische geloof, gestimuleerd wordt.

 

http://www.as-siddieq.nl/locaties/noord/