Ontdek Waterlandpleinbuurt

  • Toren
  • Plein
  • Uitzicht
  • Noordermare

Kunst en Cultuur

Naast de gebruikelijke voorzieningen is Waterlandplein ook uitgerust met een bibliotheek en biedt het onderdak aan DOCK. Deze stimuleert actieve deelname aan het maatschappelijk leven door middel van onder andere activiteiten voor jong en oud, ondersteuning bij opvoeden en ondersteuning van personen met beperkingen. Qua cultuur is stadsdeel Noord ook prima vertegenwoordigd met bijvoorbeeld het filmmuseum EYE, verschillende kunstgaleries, de NDSM cultuurwerf, de muziekschool in de Waterlandpleinbuurt en het Cleijntheater waarmee iedereen op cultureel gebied zijn of haar weg kan vinden.

 

Muziekschool Noord

Muziekonderwijs, daar draait het om bij Muziekschool Amsterdam Noord. Het muzikale talent van kinderen en jongeren (tot 23 jaar) wordt hier ontwikkeld op verschillende manieren door middel van kennismaken, ontwikkelen en bekwamen. De muziekschool bereikt ook veel Amsterdamse kinderen op scholen en wijken, die allemaal met plezier muziek maken.

http://www.muziekschoolnoord.nl/

Muziekschool Noord


Filmmuseum EYE

EYE, het nieuwe filmmuseum, is aanjager en ambassadeur van filmcultuur in Nederland. EYE heeft één duidelijke taak en voert deze vol passie uit: de bevordering van filmcultuur. EYE doet dit middels een unieke combinatie van collectievorming, presentatie, promotie, onderzoek, educatie en kennisoverdracht, zowel voor een breed publiek als voor professionals.

http://eyefilm.nl/

Filmmuseum Eye


NDSM Werf

Deze werf in Amsterdam Noord is het historische restant van de grootste scheepswerf van Amsterdam en een locatie om nooit meer te vergeten. Hier vinden jaarlijks verschillende culturele evenementen, festivals, (vlooien)markten plaats en biedt daarnaast thuis aan de kunstenaars in de Kunststad. De enige manier om de charme en industriële sfeer van de NDSM werf mee te maken, is gewoon langskomen en genieten van al het moois.

http://www.ndsm.nl/

Bovenaanzicht NDSM werf NDSM werf