Ontdek Waterlandpleinbuurt

  • Noordermare
  • Uitzicht
  • Toren
  • Plein

Horeca en evenementen

Ook op het gebied van horeca wordt de Waterlandpleinbuurt steeds beter vertoeven, nieuwe horeca trekt richting het gebied. De oplevering van het nieuwe Waterlandplein met drie blokken winkels biedt mogelijkheden voor horeca ondernemers en winkeliers om de buurt een nieuwe impuls te geven. Het potentieel van de buurt wordt weerspiegelt in de horeca die inmiddels gevestigd is in Amsterdam Noord met restaurants als Stork, de Goudfazant, de IJ-kantine en Wilhelmina-Dok.

 

Restaurant Stork

Café Restaurant Stork is gevestigd in een oude industriële loods op het bedrijventerrein van De Overkant, het voormalige Storkterrein, aan de Noordelijke IJ oevers.


De loods is voor een groot gedeelte intact gelaten waardoor het industriële karakter behouden is gebleven. Ramen over de gehele lengte zorgen voor een prachtig uitzicht over het IJ. 
Het restaurant telt ruim 150 zitplaatsen en het café ruim 100. In de zomermaanden is er een enorm terras op het zuiden, direct aan het IJ.
 

http://www.restaurantstork.nl/

Restaurant Stork


Hotel de Goudfazant

Dé locatie voor de liefhebber van een industriële setting, verrassende locatie, relaxed publiek en uitstekend eten. Laat het industriële uiterlijk je echter niet om de tuin leiden, het eten en de bediening herinneren u er weer aan dat het hier om een echt restaurant gaat.

http://www.hoteldegoudfazant.nl/

Hotel de Goudfazant


De IJ-kantine

De IJ-kantine is een vrolijk en eigentijds ingericht restaurant-café. In de zomer lekker op het terras zitten en in de winter in de Lounge bij de open haard. Het prachtige uitzicht over het IJ mag uiteraard ook niet ontbreken.

http://www.ijkantine.nl/

Restaurant de IJ-Kantine


 

Wilhelmina-Dok

Op de plaats waar ooit de Amsterdamse Droogdok Maatschappij gevestigd was en eeuwenlang schepen werden gebouwd, vindt men nu het originele Wilhelmina-Dok. Deels vernoemd naar de oma van de eigenaar, Wilhelmine van Laack, is in 1985 gestart met de bouw onder leiding van architect Rem Koolkaas om in 2000 de deuren officieel open te doen als restaurant. Voel de historie van Noord onder het genot van een hapje en een drankje bij Wilhelmina-Dok.

http://www.wilhelmina-dok.nl/

Restaurant Wilhelmina-Dok