Ontdek Waterlandpleinbuurt

  • Toren
  • Plein
  • Uitzicht
  • Noordermare

Opening nieuwe IJdoornschool

Op woensdag 7 juni heeft wethouder onderwijs Simone Kukenheim,  in aanwezigheid van alle leerlingen, de IJdoornschool officieel geopend.  De IJdoornschool is nu een klimaat neutrale school. 

In het kader van de stedelijke vernieuwing Waterlandpleinbuurt zijn – naast sloop en nieuwbouw van woningen – ­­vrijwel alle maatschappelijke voorzieningen in de wijk vernieuwd. De oude huisvesting van de IJdoornschool aan de Werengouw was gedateerd en toe aan vernieuwing. Aan de Alkmaarstraat nummer 14 is een mooie nieuwe plek gevonden voor de school. De school bevindt zich nu in een verkeersveilige omgeving, direct aan park de Groene Zoom. Op de voormalige locatie van de IJdoornschool worden op  termijn woningen gerealiseerd.

Groene school

De bouw ging in juli 2016 van start en is in februari 2017 opgeleverd en in gebruik genomen. De nieuwe IJdoornschool is niet zomaar een school, maar een zogeheten klimaat neutrale school. Dit betekent dat er net zo veel energie opgewekt wordt door de zonnepanelen als er door de school wordt verbruikt. Ook zorgen goede isolatie en ventilatie ervoor dat er weinig gestookt of gekoeld hoeft te worden.

De wethouder onthulde tijdens de opening het energiepaneel, waarmee de leerlingen precies kunnen volgen hoeveel de school opwekt en verbruikt. Het hoogst haalbare energielabel (A++++) wat er is, is uitgereikt.

Meer onder één dak

De nieuwe IJdoornschool biedt onderdak aan een 17-klassige basisschool van Stichting Openbaar Onderwijs Noord, een voorschool, een ouderkamer van Combiwel en buitenschoolse opvang door Smallsteps. Daarnaast wordt de gymzaal door meerdere partijen gebruikt. Het schoolplein is zelfs een heel park waarin alle kinderen kunnen samenspelen. De kleuters hebben een eigen speelplein aan de voorzijde van het gebouw.

Wilt u een reactie toevoegen aan dit bericht:


Security image. You must enable images to submit entry
Vul in wat u ziet:
(Gevoelig voor hoofd en klein letters)
Vul de codes uit het plaatje in. Uw reactie zal goedgekeurd worden door de beheerders van de website alvorens deze geplaatst zal worden.